Ginekologija i porodiljstvo

ginekologija porodiljstvo

Redovni ginekološki pregled preporuča se učiniti jednom godišnje kod svih spolno aktivnih žena. Sam pregled može se sastojati od nekoliko segmenata, a osnovni i neizostavni je ručni pregled zdjelice. Ovim pregledom liječnik traži moguća otvrdnuća ili druge promjene koje mogu ukazivati na početni tumor ili druge bolesti. Prema potrebi, nakon ručnog pregleda može se učiniti i PAPA test.

 

PAPA test, Papa razmaz ili test po Papanicolauu je u pravilu potpuno bezbolan postupak, a sastoji se od uzimanja brisa grlića maternice i rodnice pomoću drvenog štapića sa namotanom vatom kojime se uzeti bris prenosi na stakalce. Dobiveni materijal nakon obrade laboratorijski se analizira te nam služi kao test probira za promjene stanica grlića maternice, tj. ovim testom možemo dijagnosticirati rak grlića maternice u vrlo ranoj fazi dok ne prouzročuje nikakve druge simptome te se može vrlo efikasno liječiti.

Više o papa testu na CYBERMED.hr.

DOGOVORITE PREGLED!

 

Trudnoća

Pregn

Prvi pregled u trudnoći trebao bi se dogoditi već kod sumnje na trudnoću, desetak dana nakon izostanka mjesečnice. Kod prvog pregleda utvrditi će se trudnoća te započeti praćenje redovnim testovima kako bi se osigurao zdrav početak i tijek trudnoće. Kod svakog pregleda vaš ginekolog će odmah ugovoriti i termin slijedećeg pregleda.

O zdravstvenom pračenju trudnica tijekom cijele trudnoće možete pročitati više na CYBERMED.hr.

DOGOVORITE PREGLED!

eu slike Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za
regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
hamag bicro
Pratite nas:
© 2018 POLIKLINIKA LEDER. All Rights Reserved. Designed By Pintardesign.hr